Merkür Geçişi’ de geldi çattı!

Evet yarın önemli bir gök olayına Merkür Geçişine şahit olacağız. İstanbul için hava hafif bulutlu izleniyor. Rüzgar da bir miktar beni zorlayacak gibi.


Bu geçişi balkondan izlemem mümkün değildi. Malum balkonun tavanı Güneş’ i görmemi engelleyecekti. Bu nedenle oturduğum binanın çatısını bu geçiş için açtırdım. :) Fotoğraftan da görüleceği üzere geçişe hazırım!

Bu geçiş için ayrıca mevcut güneş filtremi de değiştirdim. Elimdeki filtre gözlem yapmaya da müsaade eden Baader White Light ND5.0 diye geçen filtre. Yeni aldığım ise daha fazla Güneş ışığı geçiren ama gözlem yapmaya müsaade etmeyen -YAPARSAM GÖZÜM CİDDİ ZARAR GÖRÜR- ND3.8 model filtre. Bu yeni filtrem için de eskisine benzer bir ahşap bir filtre hücresi yaptım


Hazır çatıya çıkabilmişken bu sezon balkondan maalesef çatı sebebiyle göremediğim Jüpiter’ i de çekeceğim.

İlerde evimi değiştirirsem ve şartlar el verirse ya mutlaka bahçeli ya da teraslı bir daire tutacağım. Şu teşkilatı çatıya çıkarabilmek bile beni ne kadar mutlu etti anlatamam! :)

Gökyüzünüz açık olsun.

1 Comments

  1. Görüntüyü bilgisayar monitörüne yansıtabiliyorsanız, facebook live özelliği kullanıp çekimi canlı yayınlayabilirsiniz. Pek çok kişi bu tarz deneyimlere ortak olmuş olur.

    Beğen

Yorum bırakın