Merkür Geçişi’ ne hazırlanıyoruz!

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!

Gelecek ay içinde çok önemli bir gök olayına şahit olacağız.Hazırlık yapmamız için şimdiden haber vermek istedim; malum 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü Merkür Gezegeni Güneş’ in önünden geçecek ve Türkiye’ den de izlenebilecek. İstanbul’ a göre saat 12:50 civarı geçiş başlayacak, geçiş bitmeden Güneş batacağı için gezegenin Güneş diskinden çıkışını göremeyeceğiz.

Güneş filtresi olmayanlar şimdiden filtre siparişlerini versinler ki kargosu ancak gelir. Satın alabileceğiniz bazı sitelerin linklerini aşağıda veriyorum;

 
https://www.optcorp.com/astrozap-solar-film-250mm-x-250mm-visual-az-1030.html

http://agenaastro.com/baader-astrosolar-film-visual-nd-5.html

http://www.amazon.co.uk/Baader-Astro-Solar-Film-Sheet/dp/B004SN02TO
http://astrosolar.com/en/
Filtre yapmak isteyen isteyen arkadaşlar topluca sipariş verip ya da bir büyük boy 25 cm lik filtreden alıp kesip bölüşebilirler. Biz eskiden öyle yapardık :)
Temin edeceğiniz filtreyi nasıl kullanacağınızı da daha önce paylaştığım Güneş Filtresi Yapımı başlıklı yazımda bulabilirsiniz. 

Filtreler, photographic ve visual diye ikiye ayrılıyor. Visual ile gözlem de yapabilirsiniz fotoğraf da çekebilirsiniz. Ben hep visual kullandım bu vakte kadar ve gayet başarılı fotoğraflar da çekebildim.  Ama photographic alırsanız geçirgenliği daha fazla olduğu için fotoğrafçılıkda daha iyi sonuçlar alırsınız ama gözlem yapamazsınız, YAPARSANIZ GÖZÜNÜZE ZARAR VERİR ve RETİNANIZI YAKARSINIZ…Aman dikkat! 

Geçiş yaklaştıkça daha detaylı bilgiler de paylaşmaya devam edeceğim. 

Keyifli gözlemler, gökyüzünüz açık olsun!

Yorum bırakın